Devlet Okullarında İngilizce Müfredat Değişiyor!


İlköğretimde gerçekleştirilecek İngilizce derslerindeki müfredat değişimine göre 2’nci sınıftan itibaren öğrenciler konuşma ve dinleme ağırlıklı bir eğitim almaya başlayacaklar. Devlet okullarında İngilizce eğitimi 4’üncü sınıfta başlıyordu. Fakat gerçekleştirilecek yeni müfredat değişikliğine göre öğrenciler 2’inci sınıftan itibaren İngilizce eğitimi almaya başlayacaklar.



Yeni müfredata göre öğrencilere dinleme ve konuşma ağırlıklı bir başlangıç yapılacak. Yeni neslin her şeyi çabucak kavradığına dikkat çeken Wall Street Institute Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, bu yeni sistemin İngilizce konuşabilen bir nesil yetiştirebileceğini belirtiyor.

Dündar Uçar: “Yeni nesil her şeyi çabucak kavrıyor, fakat dikkat dağınıklıkları da olabiliyor. Dolayısıyla, grammer ağırlıklı değil de konuşma ve dinleme ağırlıklı bir sistemin yararlı olacağını düşünüyorum. Öğrenciler az ama öz öğrenecekler. İlk etapta öğrencileri çok zorlamadan, öğrenmesi daha kolay ve günlük hayatta daha çok kullanacakları renklerin, sayıların, hayvanların, meyvelerin İngilizcelerinin öğretilmesi yeterli olabilir. Bu şekilde öğrenciler kolay ilerleyebilir ve çok şey öğrenebilir” diyor.

 Müfredat Değişikliği Dil Okullarına Nasıl Yansıyacak?
İlköğretim okullarındaki müfradatın değişmesi ve İngilizce derslerinin artık 2’inci sınıftan itibaren öğrencilere verilecek olması konusu, dil okullarının bu durum karşısında nasıl şekilleneceği sorusunu da akla getirdi. Bu konuda görüş bildiren Wall Street Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar şöyle konuşuyor; “Müfredat değişikliğini destekliyoruz. Dil eğitiminin küçük yaşlardan itibaren öğrenilmeye başlandığında çok daha kalıcı olduğunu biliyoruz. Bu yaştan itibaren belirli bir seviyede dil eğitimi alan bir öğrenci, ilerleyen dönemde İngilizce dil becerisini geliştirmek istediğinde çok daha rahat olacak. Dil eğitiminin önemi ve bilinci arttıkça , İngilizce dil okullarına da talebin artacağını düşünüyoruz. Bu aşamada da kişilerin, bizim gibi İngilizce dil eğitiminde uluslararası tecrübeye sahip, alanında uzman eğitim kurumlarına daha fazla yöneleceklerini ön görüyoruz”.

Öğretmen Eğitimleriyle Birlikte Çok Sağlıklı Adımlar Atılıyor
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın açıklamalarına vurgu yapan Dündar Uçar, yeni sistemle birlikte 81 ilde öğretmen eğitimlerine başlanmasını çok olumlu bulduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerin öğreneceği kadarının onlara verileceğini belirtiyor. Konuya bu şekilde baktığımızda becerinin gelişmesine göre programlar hazırlanacak ve Fatih Projesi’yle de pekişmiş olacak. Bu gelişmelerin çok sağlıklı ve Türkiye için İngilizce eğitiminde umut vaadeden gelişmeler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim”.