Pişik kreminden çok daha fazlası: mucize Sudocrem...



Sudocrem aslında İngiltere'de çok bilinen bir pişik kremi. Pişik tedavisinin yanı sıra cildi yatıştırıcı ve koruyucu etkileri de var. Sivilceler ve sivilce lekeleri üzerinde de şaşırtıcı derecede tedavi edici etki gösteriyor. Yıllar boyu sivilcelerden kurtulamayan birçok kişiye deva olmuş. Egzamaya, küçük yanıklara, kesik ve sıyrıklara ve güneş yanıklarına da iyi geliyor. Antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere de sahip...


Sudocrem, İngiltere’de çok bilinen bir pişik tedavisi ürünü. İrlanda menşeili kremin klinik etkisi kanıtlanmış. Asıl olarak iyileştirici ve tahriş olmaktan koruyucu özelliği ile pişik kremi olarak kullanılıyor. Ancak sudocrem bundan çok daha fazlası...

Sudocrem koruyucu bir bariyer oluşturan su itici bir tabana sahip. Bu taban, herhangi bir tahriş edicinin (idrar ve dışkı) ciltle temas etmesini engelliyor. Buna ek olarak, Sudocrem’in yumuşatıcı etkisi ağrılı ve yangılı cildi yatıştırmaya yardımcı olarak cilde yumuşaklık veriyor. Cilt kızarıklıkları, egzama, isilik, kaşıntılı ve pullu bölgeler, uçuklar, mantar sudocrem’in deva olduğu problemler arasında. Sudocrem, antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere de sahip. Dolayısıyla yatıştırıcı, koruyucu antiseptik krem gerektiren diğer cilt koşulları için de kullanılabiliyor.

İyileşmeye yardımcı bir krem olması sebebiyle yatalak hastalar gibi özel bakım ihtiyacı olan hastaların yaralarının iyileşmesinde de kullanılabiliyor.

İçeriğindeki çinko asit sayesinde cilt altı problemlere iyi geliyor. Sivilceler ve sivilce lekeleri üzerinde de tedavi edici etkisi var. Sivilceleri kurutarak, düzenli kullanımda lekelerin görünümünü hafifletiyor.

Ecza dolabınızın demirbaşı olacak mucize bir krem kısacası. Gerçekten de bir çok soruna yönelik tedavi edici bir ürün. Bu kremi evde bulundurmak için illa ki bebeğiniz olmasına gerek yok. Yoğun bir krem olduğundan sadece sorunlu bölgelere sürmenizi tavsiye ederim. Sudocrem’i eczanelerde bulabilirsiniz. Üstelik fiyatı da uygun, 60 gr. fiyatı 12 TL.

(Kremin adını bir dönem Demet Akalın duyurdu. Güneş lekelerinden bu sayede kurtulduğunu yazmıştı bir tweetinde...) 


Sudocrem şu bileşen ve özellikleri içeriyor:

*Yumuşatıcı özellikler sağlamaya yardımcı olan hipoalerjenik lanolin.
*Dokudan sıvı kaybını azaltan çinko oksit.
*İyileştirici özellikleriyle ünlü Peru Balzamının bileşenleri arasında bulunan Benzil benzoat ve Benzil sinnamat.
*Lokalize ağrı ve tahrişi hafifletici etkiye sahip bir yerel anestetik olan Benzil alkol. *Ayrıca Benzil alkol dezenfektan/antibakteriyel olarak da etki eder ve bakteri kirleticilerine karşı korumadan sorumludur.